Το τριώδιο έχει ήδη ανοίξει και ετοιμάζουμε από τώρα το μαγειρικό μας τεφτέρι ώστε να είμαστε έτοιμοι για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή και όχι μόνο. Πολλοί είναι οι φίλοι μας που θα αγαπήσουν αυτή τη συνταγή και σε καθημερινή βάση. Μοναστηριακές ταλιατέλες με αρωματική σάλτσα ντομάτας από τον π. Ιακώβ!
Για 3 με 4 μερίδες
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
- 12-15 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1⁄2 πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 300 ml pummaro
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κύβο λαχανικών
- 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας σόγια σως
- αλάτι
- πιπέρι
- 40 ml κόκκινο κρασί
- 2 κουταλάκια της σούπας κονιάκ
- 500-600ml νερό
Tip: Πολύ σημαντικό για να έχει νοστιμάδα το πιάτο μας είναι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε να είναι αγνές και ποιοτικές!
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
Για τη σάλτσα:
- Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τα ντοματίνια για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το pummaro και τον πελτέ και σωτάρουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύοντας για 1 λεπτό ακόμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ.
- Προσθέτουμε το νερό, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.
Για τα ζυμαρικά:
- Ρίχνουμε τις ταλιατέλες σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και προσθέτουμε αλάτι.
- Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε σε σουρωτήρι και τις καίμε με ελαιόλαδο.
- Για πιο έντονη γεύση, χρησιμοποιούμε μαργαρίνη αντί για ελαιόλαδο.
Ταλιατέλες Νηστίσιμες (500γρ.)
4.00€Ταλιατέλες νηστίσιμες σε συσκευασία των 500γρ. Παρασκευάζονται από τους μοναχούς της Ι. Μ. Τρικόρφου με σιμιγδάλι (περιέχει γλουτένη), ντομάτα, σπανάκι, κουρκουμά και πάπρικα.