ΑΠΟΨΕΙΣ

Σειρά Αγίου Παϊσίου: Συγχώρεσε και αγάπησε με.

Τέταρτο επεισόδιο- τι είδαμε

Ο πρόεδρος του χωριού και πατέρας του Αγίου Παισίου, Πρόδρομος Εζνεπίδης, συναντά πολλές δυσκολίες και δεν μπορεί να τα καταφέρει στα καθήκοντά του, δίχως την βοήθεια του πατρός Αρσενίου. Εννέα μήνες μετά την προσωρινή παραμονή τους στην Κέρκυρα, τελικά αναχωρούν για την Πλαταριά Θεσπρωτίας, όπου και αποφασίζουν  να χωρίσουν και καθένας να εγκατασταθεί στον τόπο που επιθυμεί. Η οικογένεια του Προδρόμου, μαζί με άλλες οικογένειες, παίρνουν τον δρόμο για την Κόνιτσα.

Ταλιατέλες Νηστίσιμες (500γρ.)

4.00

Ταλιατέλες νηστίσιμες σε συσκευασία των 500γρ. Παρασκευάζονται από τους μοναχούς της Ι. Μ. Τρικόρφου με σιμιγδάλι (περιέχει γλουτένη), ντομάτα, σπανάκι, κουρκουμά και πάπρικα.

Το “κρίμα” των Χριστιανών

Πολύ συχνά, οι Χριστιανοί συναντούμε μια μεγάλη δυσκολία, όταν φτάνουμε στην εξομολόγηση και αρνούμαστε να συγχωρήσουμε κάποιον που μας έφταιξε, μας πλήγωσε ή μας αδίκησε. Όταν πεισματικά αρνούμαστε να ανάψουμε ένα κερί ή να ψελλίσουμε δυο λόγια προσευχής για εκείνον που μας πίκρανε ή μας κατηγόρησε, ωστόσο επιμένουμε θεληματικά να συμμετέχουμε στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.

Όλα άχρηστα;

Μα εγώ ανάβω το καντήλι κάθε μέρα στο σπίτι μου, θυμιατίζω τις εικόνες, πηγαίνω σε κάθε εσπερινό και Λειτουργία, διαβάζω τους βίους των Αγίων και δίνω και ελεημοσύνες. Δεν είναι αρκετά όλα αυτά; Δεν έχω δικαίωμα λοιπόν να κοινωνήσω;

Όχι, μας λέει ο Χριστός! Δεν έχουμε το δικαίωμα! Όλα αυτά είναι άχρηστα, εάν…

Συγχώρεσε και αγάπησε με

Θέλεις να λέγεσαι Χριστιανός και να κοινωνείς; Κάνε αυτό που έκανε και ο Χριστός. Συγχώρεσε αυτούς που Τον σταύρωσαν. Συγχώρεσε και δώσε άφεση παραπτωμάτων σε αυτούς που σε πίκραναν ή σε αδίκησαν. Βγάλε από την καρδιά σου κάθε ίχνος μνησικακίας και αγάπησε τον εχθρό σου. Συγχωρώ, σημαίνει δίνω χώρο στον εχθρό μου να κάτσει μαζί μου. Συγχωρώ, σημαίνει αγκαλιάζω τον αντίπαλο μου με όλη μου την καρδιά, όπως θα αγκάλιαζα τον αδελφό μου. Έτσι, γίνομαι όμοιος με τον Χριστό. Μιμούμαι τον Χριστό. Και μπορώ πλέον με παρρησία να Του λέω: “Συγχώρεσε με και αγάπησέ με, όπως εγώ συγχωρώ και αγαπώ όσους με έβλαψαν.”

Related Posts