ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΑ

Το τριαντάφυλλο έχει πολλά να μας χαρίσει

Το τριαντάφυλλο έχει πολλά να μας χαρίσει

Οι ποιητές κατά καιρούς, χρόνια πριν,  έχουν εξυμνήσει τις αρετές του τριαντάφυλλου, ωστόσο αυτό το άνθος είναι κάτι περισσότερο από μια όμορφη σειρά από αρωματικά πέταλα. Σύμφωνα με έρευνες, το αιθέριο έλαιο που προέρχεται από το φυτό τριαντάφυλλο έχει ένα ευρύ φάσμα πιθανών οφελών. Αν και πολλές έρευνες μέχρι σήμερα έχουν βασιστεί σε μικρές δοκιμές, έχουν προκύψει ορισμένα σαφή φυσιολογικά και ψυχολογικά οφέλη.

Έλαιο Τριαντάφυλλου (100ml)

8.40

Ιδανική επιλογή για την περιποίηση του προσώπου. Χρησιμοποιείται ως καλλυντικό με αντιρυτιδική και αντιγηραντική δράση. Μόνο για εξωτερική χρήση.
Καθαρό βάρος 100ml.

Το έλαιο τριαντάφυλλου είναι το αιθέριο έλαιο που εξάγεται από τα πέταλα διαφόρων τύπων τριαντάφυλλου και πρόκειται ίσως για το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο αιθέριο έλαιο στην αρωματοποιία. Η τεχνική παραγωγής ξεκίνησε από την Περσία. Λόγω της εντατικής παραγωγικής διαδικασίας και της χαμηλής περιεκτικότητας σε λάδι στα ανθισμένα τριαντάφυλλα, το έλαιο έχει πολύ υψηλή τιμή. Η συγκομιδή των λουλουδιών γίνεται με το χέρι το πρωί πριν την ανατολή του ηλίου και το υλικό αποστάζεται την ίδια μέρα.

Το ροδέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για:

  • μείωση του άγχους, του στρες, της κατάθλιψης του πόνου
  • προστασία από επιβλαβή βακτήρια και μύκητες.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά και αποτελεσματικά αναζωογονητικά του δέρματος. Η συχνή χρήση του ενεργοποιεί την αναγέννηση των κυττάρων, λειαίνοντας την επιφάνειά του. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και σε ακόρεστα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ω-6. Επιπλέον, συμβάλει στη μείωση των ρυτίδων, στην εξάλειψη των ατελειών, στην αποκατάσταση της ελαστικότητας του δέρματος αλλά και στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσής του. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι βοηθά στην θρέψη των μαλλιών καθώς και στη μείωση της τριχόπτωσης.

Ανθόνερο Τριαντάφυλλο (200ml)

8.00

Το ανθόνερο τριαντάφυλλο απελευθερώνει τους πόρους του δέρματος, δρώντας κατά της ακμής και της ερυθρότητας ως αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό. Με σύστημα ψεκασμού. Καθαρό βάρος 200ml.

Σε κάθε περίπτωση είτε χρησιμοποιηθεί στο δέρμα ή το εισπνεύσετε καλό θα ήταν να αραιωθεί. Ένας χαλαρωτικός τρόπος να χρησιμοποιηθεί είναι το ζεστό λουτρό ή το ποδόλουτρο με λάδι τριαντάφυλλου. Τα αιθέρια έλαια πρέπει πάντα να αραιώνονται με τη βοήθεια κάποιου συμπληρωματικού λαδιού  πριν προστεθούν στο νερό ή τοποθετηθούν στο δέρμα (όπως λάδι καρύδας, αμυγδάλου).
Για να αντιμετωπιστεί το άγχος, το στρες ή οι καταθλιπτικές τάσεις, μπορείτε να εισπνεύσετε λάδι τριαντάφυλλου χρησιμοποιώντας ένα διαχύτη αρώματος ή να το ταμπονάρετε ελαφρά στο στήθος, το λαιμό και τους καρπούς σας. Ωφέλιμη καθίσταται και η χρήση του ως αιθέριο έλαιο σε περιπτώσεις όπως το μασάζ.

Πριν γίνει χρήση οποιασδήποτε εναλλακτικής ή συμπληρωματικής θεραπείας, η επικοινωνία με το γιατρό για τυχόν τρέχουσες ιατρικές καταστάσεις, πιθανές αλληλεπιδράσεις φαρμάκων ή παρενέργειες κρίνεται απαραίτητη. Εάν υπάρχουν μικρά παιδιά, εγκυμονούσες ή κατοικίδια στο σπίτι, ορθή είναι επίσης η συμβουλή του, πριν την εφαρμογή ενός αιθέριου ελαίου, επειδή ορισμένα από αυτά είναι τοξικά σε αυτές τις κατηγορίες.

Related Posts