Νέα

7 βραβεία γεύσης για τα προϊόντα μας

7 βραβεία γεύσης από τον διεθνούς φήμης διαγωνισμό γευσιγνωσίας Olymp Awards για τα μοναστηριακά προϊόντα της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος. Επιτυχία 100% με 7 βραβεία για ισάριθμες συμμετοχές για τα προϊόντα που παρασκευάζονται από τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος.

Για την άριστη γεύση και ποιότητα των προϊόντων της Ιεράς Μονής διακρίθηκαν 7 προϊόντα στον παγκόσμιο διαγωνισμό ανώτερης ποιότητας τροφίμων και ποτών στη 10η διοργάνωση Βραβείων Γεύσης Olymp Awards 2023 που διεξήχθη 1 και 2 Ιουλίου 2023 στην Αθήνα από επαγγελματίες της γεύσης, διακεκριμένους σεφ και γευσιγνώστες.

Ανάμεσα σε εκατοντάδες καλύτερους παραγωγούς τροφίμων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ταυτόχρονα ανάμεσα σε χιλιάδες τρόφιμα και ποτά, (δείγματα υψηλής ποιότητας), το μοναστήρι μας πήρε 1 ανώτερο βραβείο πλατινένιο, 4 χρυσά και 2 αργυρά.

Εξαιρετικά τιμητική διάκριση για τα προϊόντα της Ιεράς Μονής μας που παρασκευάζονται με προσωπική φροντίδα, προσευχή και εργασία των μοναχών, οι οποίοι αγωνίζονται με επίμονη προσπάθεια, και αξιοποιούν τα αγνά και φυσικά αγαθά για να προσφέρουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.

Συγκεκριμένα βραβεία έλαβαν:

  •  Το μέλι ελάτου πήρε το ανώτερο βραβείο Platinum
  •  Το μέλι από θυμάρι, τα αρτήσιμα λαζάνια, οι νηστίσιμες βίδες και η μοναστηριακή μπίρα πήραν το βραβείο Gold
  •  Το ανθόμελο και το Νάμα Τρικόρφου πήραν το βραβείο Silver

Τα Olymp Awards έρχονται ως μια αναγνώριση της υψηλής ποιότητας, της υπέροχης γεύσης και των εξαιρετικών πρώτων φυσικών και αγνών υλών των μοναστηριακών προϊόντων της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος.

Τα βραβευμένα προϊόντα μας

Λαζάνια Φωλιές (500γρ.)

4.00
Λαζάνια φωλιές σε συσκευασία 500γρ. Παρασκευάζονται από τους μοναχούς της Ι. Μ. Τρικόρφου με σιμιγδάλι (περιέχει γλουτένη), χωριάτικα αυγά και αγελαδινό γάλα.

Μοναστηριακό Νάμα Τρικόρφου (750ml)

9.50
Μοναστηριακό Νάμα Τρικόρφου Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου & Σεραφείμ του Σάρωφ. Οίνος γλυκός ερυθρός Θείας Ευχαριστίας. Περιέχει θειώδη. 9,5% Vol. Καθαρό βάρος 750ml.

Μοναστηριακό Νάμα Τρικόρφου (250ml)

4.20
Μοναστηριακό νάμα Τρικόρφου Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου & Σεραφείμ του Σάρωφ. Οίνος γλυκός ερυθρός Θείας Ευχαριστίας. Περιέχει θειώδη. 9,5% Vol. Καθαρό βάρος 250ml.

Μοναστηριακή Μπίρα “The Greek Monks” (330ml)

2.00
Μοναστηριακή Μπίρα "The Greek Monks" (330ml). Φρέσκια και απαστερίωτη μπίρα τύπου Pilsner με διακριτική βυνώδη γεύση, βοτανικά και πικάντικα αρώματα και ελαφρώς πικρή επίγευση. Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος: 4 βαθμοί. Φιάλη 330ml. Αλκοόλ 6% vol.

Μέλι Θυμαρίσιο 960γρ.

13.00
Μέλι από ελληνικούς θυμαρότοπους σε γυάλινο βάζο. Καθαρό βάρος 960γρ.

Μέλι Θυμαρίσιο 500γρ.

6.60
Μέλι από ελληνικούς θυμαρότοπους σε γυάλινο βάζο. Καθαρό βάρος 500γρ.

Μέλι Ελάτου 500γρ.

7.20
Μέλι ελάτου συλλεγμένο από ελληνικά δάση σε γυάλινο βάζο. Καθαρό βάρος 500γρ.

Βίδες Νηστίσιμες (500γρ.)

4.00
Βίδες νηστίσιμες σε συσκευασία των 500γρ. Παρασκευάζονται από τους μοναχούς της Ι. Μ. Τρικόρφου με σιμιγδάλι (περιέχει γλουτένη), ντομάτα, σπανάκι, κουρκουμά και πάπρικα.

Ο διεθνής διαγωνισμός εξειδικευμένης αξιολόγησης ‘’Taste Olymp Awards’’ με τα βραβεία ανώτερης γεύσης τροφίμων και ποτών, είναι ο αρχαιότερος διεθνής διαγωνισμός στην Ελλάδα, όπου συμμετέχουν 12 χώρες και γίνεται για 10η συνεχόμενη χρονιά, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και νήσων, του CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας), της Λέσχης Ακρόπολις – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής μαζί με ειδικούς στον τομέα του Chef’s’ well of the Western Greece, καθώς και του Chef’s’us well of the Western Greece, της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, της επίσημης ιστοσελίδας της Ελλάδος visitgreece.gr  κ.α. φορέων.

Tα Taste Olymp Awards βραβεύουν τη γεύση τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ιδιαίτερα γνωστά για την εξειδικευμένη μέθοδο αξιολόγησης που ακολουθούν. Όλα τα προϊόντα δοκιμάζονται από διακεκριμένους σεφ και γευσιγνώστες με την ‘’τυφλή’’ μέθοδο, χωρίς τη συσκευασία τους ή οποιοδήποτε άλλο διακριτικό στοιχείο προς αποφυγή τυχόν προκαταλήψεων στην αξιολόγηση. Κάθε κριτής πραγματοποίησε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμασε, και κατέγραψε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης, η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης, καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

Τα δείγματα αξιολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή των Olymp Awards Chef, με αρχηγό τον Κωνσταντίνο Μουζάκη Mr.Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco και Member WACS, τον Παναγιώτη Τζίμα European Master Baker 2021, τον Γιάννη Μπρατσόλια Chef της χρονιάς 2021, τους γνωστούς σεφ της Ελληνικής Προεδρικής Δημοκρατίας Θανάση Σκούρα και Βασίλη Μπέκα και μέλη της κριτικής επιτροπής με πολλά γνωστά ονόματα στον τομέα γνώσης και εμπειρίας της επιτροπής κριτών.

Related Posts